Over Chris

Chris Timmer in zijn atelier

Chris Timmer (1962) is een schilder die met recht autodidact genoemd kan worden. Op zeer jonge leeftijd kreeg hij zijn eerste canvasboard met olieverf voor zijn verjaardag en vanaf die tijd was hij verknocht aan het schilderen. Beroepsmatig werkt Chris nog als zelfstandig huisschilder, maar zijn droom is van zijn schilderijen te kunnen leven. De laatste jaren heeft hij het kunstschilderwerk wat serieuzer aangepakt en maakt, en verkoopt, sindsdien meer dan voorheen. 

Maar alleen al door het plezier en de voldoening wat het maken van schilderijen met zich meebrengt kan hij uren voor zijn “trouwe” ezel doorbrengen vooruitdenkend aan het eindresultaat wat langzaam maar zeker meer vorm begint te krijgen op het eerst zo maagdelijk witte linnen.

Chris schildert realistische doeken met mensen en dieren als zijn favoriete onderwerpen, maar ook stillevens behoren tot zijn oeuvre. Hij schildert doorgaans op grote doeken (100cm x 150cm) en gebruikt meestal zijn 3 favoriete kleuren Oxyd zwart, Titaan wit en van Dijk bruin waar in uitzondering van wordt afgeweken.

In 2024 mag hij enkele van zijn werken in het Stadsmuseum van Harderwijk tentoonstellen wat als voorlopig hoogtepuntje in zijn carrière gezien mag worden.